35. KTK-tilaisuus 28.02.2013

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: ellin.ratsutalli@POISTAhotmail.com
Otsikoidaan "Kantakirjaustilaisuus 35."

Osallistumismuoto:
Oriit/tammat/irto-KTK (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - omistaja (rivinvaihto)
Sertin tiedot: KTK, milloin saatu, mistä saatu
Mikäli hevosesi on tulossa kantakirjattavaksi uudestaan, sertitietojen tilalle edellinen KTK-arvo.Ja luonnollisesti tähdet pois osallistumisesta.

HUOM!
Sertin tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) tai sertilistalla.

Osallistumisaika: 26.01.-25.02.2013
Yhdeltä omistajalta max. 2 hevosta / luokka (toisia hevosia karsitaan mikäli tulijoita on enemmän kuin mukaan mahtuu).
Arvioitavaksi jokaiseen luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Katso tarkemmat osallistumissäännöt irto-KTK:n hakemiseen täältä!

Tuomarit: Latu, Chao, Elisa, Anne, aksu

Tulokset

Oriit 3/20

KTK-I

-

KTK-II

EP Viljari - Elisa
70+82+79+65 = 74%
- Sulavalinjainen ori, hyvä juoksijatyyppi. Etusissa lievää sapelimaisuutta. Tiivis runko, lihaserottuvuutta voisi olla enemmänkin. Karva kiiltävässä kunnossa, jouhet ilmavat ja tuuheat. Siisti ja jämpit toteutus.
- Rakenteeltaan varsin sopusuihtainen ori, rotuleima ok ja selvä ravurileima. Hivenen ruunamainen. Jalat todella hyvät.
- Hyvä pää, rauhallinen ja pehmeä ilme. Oriiksi hieman kevyt kaula. Pitkä runko. Hyvä säkä, pitkä selkä, hyvä lanne ja lautanen. Pysty lapa, hyvä olkavarsi. Seisoo hieman huonosti, antaa takanojoisen vaikutelman. Etujalkojen asennot saisivat olla paremmat: sääri, vuohinen ja kavio tekevät melko voimakkaan kaaren. Etusääret aavistuksen lyhyet. Vahva takaosa, käyrät kintereet, vuohiset ja kaviot ulkokierteiset. Kauniin värinen symppisori, jolla on hyvä juoksijaleima. Kokonaisuus aavistuksen epätasapainoinen ja sukupuolileima saisi olla parempi. Kaunista väritystyötä, jossa lihaksia yms. merkkaavat mustat linet häiritsevät kokonaisuutta.

KTK-III

Etupelko - Elisa
63+62+58+54 = 59,3%
- Leimat erinomaiset. Muhkurainen alalinja. Lihaksikas, mutta rasvakerrosta liikaa, varsinkin kaulassa. Pohjaväritys selkeää, mutta valokohdat luonnosmaiset.
- Runko jokseenkin muhkurainen, tömäkkä ori. Orileima ok, säkä olematon, tukevassa kunnossa. Hyvät kaviot.
- Hyvä pää, aavistuksen korkealle kiinnittyneet korvat. Massava kaula, paksu pään ja kaulan liittymä. Pitkähkö runko. Pitkä ja korkea säkä, pitkä aavistuksen vento selkä jonka tulisi olla vahvempi, ok lanne ja lautanen. Pysty lapa, hyvä olkavarsi. Iso etupolvi, sääret saisivat olla kokonaisuuteen verrattuna vahvemmat, lyhyehköt vuohiset. Vahva takaosa, hyväasentoiset takajalat, oikeassa takajalassa hieman pitkä sääri. Esitetty hieman tukevassa kunnossa. Rotuleima saisi olla parempi, hyvä orileima ja kohtalainen ratsuleima. Pienhevosmainen ja massakas kokonaisuus. Väritys on lupaavaa ja mukavan eläväistä myös valkoisissa merkeissä, mutta musta väri saisi olla syvempää.

Liukkaan Kelmi - Tahvonautti
62+57+42+67 = 57%
- Erinmaiset leimat omaava ori. Pukinkavioisuutta, vuohiset turvonneet. Säkä olematon. Kokonaisuus sopusuhtainen ja vahvan oloinen. Puuvärijälki rauhallista, kontrastia ja yksityiskohtia voisi olla enemmän.
- Pukinkaviot, etujaloissa kokkapolvisuutta, jalka-asennot voisivat olla paremmat. Ori- ja rotuleima hyvä. Olematon säkä ja ryntäät, toivoisin myöskin enemmän lihaksikkuutta ja yksityiskohtaisuutta.
- Hyvän rotu- ja sukupuolileiman omistava ori. Kauniin värinen ja yleisolemukseltaan ihan hyvä. Runko on melko hyvä, edestä massava ja etupainoinen, kaula on orimaisesti paksu ja ehkä hieman lyhyt. Pää on profiililtaan suoralinjainen ja kuiva, korvat ovat pienet. Rungon takaosa on lihakseton ja lautanen luisu. Hieman alas kiinnittynyt ketunhäntä. Otj koipi on hyvin ohut ja lihakseton, jalka on myös sisäänpäin kääntynyt. Kaikki jalat kuivat, mutta kaikissa jaloissa pystyt vuohiset ja kaviot. Etujalat ovat hyvin takanojoiset. Harjan ja hännän tekstuuri ja väritys on hyvin onnistunutta.

Tammat 4/20

KTK-I

-

KTK-II

Tímea Kálaszról - Latu
74+86+66+85 = 77,8%
- Kaunis, sulavalinjainen tamma. Runko sopushutainen ja siro. Selvästi erottuva säkä. Jalat kuivat, etukaviot lautasmaiset. Toteutus kaunis, etenkin värin ja kontrastin osalta toimiva. Rakeistusta hieman liikaa.
- Aavistuksen pitkä pää, hieman ylikehittyneet leukaperät, pistävä ilme. Taipuisa, vahva kaula. Aavistuksen matalaraajainen. Hieman korkea säkä, pitkä selkä ja lanne, pyöreä risti, hyvä lautanen. Melko hyvä etuosa, joka on kokonaisuuteen verrattuna hieman raskas. Hyväasentoiset etujalat, mutta vasemmassa etujalassa hieman kuristunut vuohinen. Kevyt takaosa, hyväasentoiset takajalat. Antaa hieman epätasapainoisen vaikutelman. Hyvät leimat. Hienoa väritystyötä ja eri sävyjen käyttöä.
- Jollain tapaa hieman ruunamaisen olemuksen välittävä, kaunis hevonen, jolla hyvin syvä ja pitkä runko sekä hyvä selän linja ja säkä. Rungon takia etujalat näytävät hieman lyhyiltä, mutta jalat ovat asennoiltaan melko hyvät. Jaloissa on hieman pystyt vuohiset ja etujalkojen kaviot ovat takakavioihin verrattuna lättänät ja hieman pyöreät. Kaula on kaunis ja kaareva sekä liittyy niskasta hyvin päähän, kaulan päähän liittymä voisi olla hieman parempi. Kaunis pyöreälinjainen ja kohtalaisen kuiva pää. Harja ok, mutta häntään kaipaisin enemmän eloa. Häntä on kiinnittynyt melko ylös, takaosa on pyöreä. Kokonaisuudessaan nätti tamma.

Exxtaacy - Arnika
71+82+72+81 = 76,5%
- Hyvät leimat. Pienehkö pää, hieman massava olemus. Lihakseton kaula. Hyvä, lihaksikas takaosa. Selkeä, hyvinmuodostunut säkä. Toteutus kaunis, yksityiskohtia voisi olla enemmänkin, mutta kontrasti ja siisteys ovat kunnossa.
- Kaikenkaikkiaan sopusuhtainen ja kaunis hevonen, tammaleima hyvä ja rotuleimakin on ok. Ylälinja ehkä aavistuksen verran lyhyehkö.
- Kaunis pää, hieman pienet silmät. Hyvä kaula. Runko näyttää ensisilmäyksellä hieman pitkältä, mutta tamma on mittasuhteiltaan on sopivasti korkeuttaan pidempi. Hyvä säkä, selkä, lanne ja lautanen. Hyvä etuosa ja hyväasentoiset etujalat, joissa hieman pitkät sääret. Hyvä takaosa, koivet saisivat olla hieman lihaksikkaammat. Pitkät sääret, vasemmassa takajalassa hieman pysty vuohinen. Hyvät leimat, saisi olla hieman lihaksikkaammasa kunnossa. Todella kaunis tamma. Mukavan yksinkertainen väritystyyli.
- Kauniin värityksen ja hyvän tammaleiman omaava hevonen, jolla hieman ryhditön olemus. Syvä pitkä runko, lievästi vento selkä. Kaula ok, kaunis pää mutta ehkä piirun verran isot korvat. Etujaloissa vennot vuohiset, vtj kinnerpahka, jalka-asennot muutoin ok. Suuri takaosa, hieman laskeva lautanen, häntä kiinnittynyt ylös. Kaunista väritystä, rotuleimakin hyvä.

Roihutar HUI - Elisa
65+87+79+70 = 72,3%
- Sopusuhtainen, hyvät leimat omaava tamma. Vielä hieman lihakseton ja takaosa voisi olla pyöreämpi. Kaunis pää, ahdas päänliittymä. Väritystyö rohkeaa, mutta hieman viimeistelemätöntä.
- Rotu- ja sukupuolileimat hyvät, kauniisti ja mielenkiintoisesti väritetty. Nojaa hivenen taakse.
- Kaunis pää, upeat tummat silmät. Hyväasentoinen, vahva kaula, joka on hieman lyhyt. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä säkä, pitkä selkä ja lanne, erityisesti lanne saisi olla vahvempi, hieman pysty lautanen. Hyvä etuosa, hyväasentoiset etujalat joissa kevyt luusto. Reisi saisi olla leveämpi, tähän vaikuttaa pysty lantio. Hyväasentoiset takajalat. Hyvä rotu- ja sukupuolileima, ratsuleima ok. Väritystyö on hienoa päässä ja jaloissa, rungon väritys ja hännän vaikuttaa hieman kesken jääneeltä.

Lonesome Special - Latu
61+79+63+68 = 67,3%
- Leimat ok, varsinkin suokupuolileima voisi olla parempi. Kevyttyyppinen quarter, lihaksia voisi olla enemmänkin. Pään luusto hyvä. Kaula niskan ja päänliittymän kohdilta voimaton. Ylälinjan suhde alalinjaan hyvä. Toteutus onnistunut haastavan värin kanssa.
- Ok pää, korkealle kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pitkä säkä, selkä ja lanne saisivat olla vahvemmat, pystyhkö lautanen. Hyvä etuosa, hyväasentoiset etujalat, sääriluusto aavistuksen kevyttä, pienet kaviot. Takaosa saisi olla hieman voimakkaampi. Seisoo takajalat kovin alla, takajalkojen asennot eivät pääse täysin oikeuksiinsa. Kohtuullinen rotuleima, hyvä sukupuolileima. Eläväistä väritystyötä.
- Hieman supussa seisova, ryhdittömässä asennossa esitetty tamma, joka saisi kannatella päätään hieman paremmin/korkeammalla. Runko ja selän linja hyvä. Säkä on rodunomaisesti korkea ja pitkä. Kaula on lievästi kaareva, kaulan liittyminen päähän ok. Pää on rodunomaisesti lyhyt, mutta turpa saisi olla hieman pienempi. Takaosa on hyvän pyöreä, mutta saisi olla hieman massavampi. Etu- ja takasääret saisivat olla lyhyemmat, etujaloissa myös hieman lyhyet vuohiset, jalat muuten hyvät ja kuivat. Kaviot myös hyvät. Jaloissa on näkyvät lihakset, mutta runko on täysin lihakseton, kaulassa näkyy hieman lihaksia, mutta voisi olla vielä selkeämmät. Väritys on hyvin nättiä, mutta päistärikköväritys voisi olla selkeämpi, näyttää enemmän papurikolta. Harja ja häntä ovat mukavan eloisat.

KTK-III

-

Irto-KTK