61. KTK-tilaisuus 15.06.2016

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: ellin.ratsutalli@hotmail.com
Otsikoidaan "61. Kantakirjaustilaisuus"

Osallistumismuoto PKK:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja

PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto VSN:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite palkinnon tulosten sivulle">CH / RCH PVM 00.00.00<*/a>

PKK id muodossa: #PKK0000, jos PKK-id löytyy. Ei pakollinen. Mikäli ei ole, jätä kohtaan: "#PKK id".
VSN:n palkinnon tulos/arkistosivun on toimittava.
Tähdet pois osallistumisesta.


HUOM!
PKK:n sertien tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) JA päivitetty hevosen tietoihin PKK id:n alle.
VSN:n palkinnon tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!).
Osallistumisessa ja hevosen sivuilta löytyvien linkkien ja tietojen tulee vastata toisiaan.


Osallistumisaika: 16.04.-10.06.2016
Yhdeltä omistajalta max. 2 hevosta / luokka.
Arvioitavaksi kumpaankin luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Tuomarit:

aksu, Anne, Chao, Kaneli, Minna, Pölhö, nica, viiru

Päivitetty 14.7.2016

Tulokset

Oriit 12/20

KTK-I

ML Mysterioso - #PKK1584 - aksu
22 + 18,5 + 20,5 = 81,3%
- Leimat kiitettävät. Hevosella on voimakas, sporttinen runko. Hyvä ylä-alalinja suhde, voimakas takosa, loivahko lapa, voimakkaat ryntäät. Kaula kiinnittynyt ylös, lihaksikas, mutta kevyt kaula. Väljä, mutta voimakkaan oloinen niska. Pienehkö pää, kaunis profiili, hieman ruunamainen katse. Hyvät jalka-asennot, mutta melko voimakas luusto jaloissa ja suurehkot kaviot. Toteutus on onnistunut erinomaisesti: hyvin kolmiulotteinen, elävä piirros. Mukavia sävyjenvaihteluita rungossa. Suorituskykyisen oloinen, terve, sporttinen ja komea ori.

KTK-II

EP Aatos - #PKK1493 - Meeri N.
Juoksija
18 + 21 +19 = 77,3%
- Hyvä rotuleima, orileima saisi olla selvempi. Ilmeikäs hevonen, jolla kuivat jalat ja hyvä ravurille ominainen pitkä runko. Hevonen on kokonaisuudessaan sopusuhtainen.
- Erinomaiset leimat. Hyvä, pitkä juoksijan runko. Hyvä, voimakas ja orimaisesti muodostunut takaosa. Ahdas etuosa, kurtistunut olkaluu. Lyhyetkö kaula, mutta lihaksikas ja tiivis. Kuiva, hyväluustoinen pää. Takajalkojen asennot hyvät, hyvät kulmaukset. Etusissa voimattomuutta, pientä takanojoisuutta ja lievää sapelimaisuutta. Kovat, hyvinmuodostuneet kaviot. Todella kaunis väri, hevosen karva kiiltää hyvässä kunnossa.

KTK-III

What A Glint - #PKK1761 - Kics
16,5 + 17 +18,5 = 69,3%
- Valitettavasti tuomarille hyvin tuntematon rotu. Sopusuhtainen runkostaan, kaula lyhyehkö ja pää pienehkö. Hyvässä lihaskunnossa ja erittäin kaunis hevonen.
- Hyvät leimat. Pitkähköt jalat, hieman takakorkea. Lyhyt, voimakas runko. Kaula hyvinmuodostunut, voisi olla lihaksekkaampi. Pieni pää. Ej hyväasentoiset, tj avonainen kinnerkulma. Hauska, ihastuttava tekniikka.

Lakimies - #PKK1075 - Viiru
17 + 16 + 18 = 68%
- Komea hevonen, selkeä rotu- ja sukupuolileima. Hieman raskas edestä, mutta hyvä pitkä runko. Hyvät jalka-asennot.

Sielukas - #PKK1610 - Alisa
Pienhevonen
16,5 + 17 +17 = 67,3%
- Hyväleimainen suomenhevosori. Näyttävä väritykseltään ja hyvässä lihaskunnossa. Hieman pitkähkö rungoltaan ja etuosa takaosaa massiivisempi, voisi siis olla sopusuhtaisempi. Toteutuksessa olisin kaivannut viimeistelyä.

Classico HRW - #PKK122 - aksu
RCH 21.02.16
14 + 17 + 16 = 62,7%
- Ryhdikäs ja hyvät leimat omaava ori. Lyhyehkö kaula, paksuhko pään ja kaulan liittymä, muuten rungoltaan sopusuhtainen. Hyvä syvä runko.

Scotspine Santiago - #PKK1720 - Heather
16 + 16 + 15 = 62,7%

Bambang - #PKK1389 - Pölhö
16 + 16 + 13 = 60%
- Erinomaiset leimat. Runko kevyt, rodulle tyypillinen. Hyvä pää ja kaula. Päänliittymä peittyy valtavan harjan alle. Selkeä, terävä säkä. Korkea, hieman suppea takaosa. Pitkä, melko pysty koipiluu, heikohkot kintereet. Vtj vento vuohinen, takasääriluu vaikuttaa heikolta. Ej takanojoiset. Terhakkaan oloinen ja hyvässä lihaskunnossa. Utuinen, taianomainen toteutus ja sopiva kontrasti väristyksessä.

Didgeridoo - #PKK1728 - Alexiina C.
15 + 13 + 17 = 60%

Viva La Bling - #PKK1697 - Kics
18 + 13 + 13,5 = 59,3%

Slide Morione AET - #PKK593 - om. Allu Express
13 + 16 + 13,5 = 56,7%
- Rotuleima erinomainen, skp-leima hyvä rotu huomioon ottaen. Tiivis runko, selkeä säkä. Lihakseton takaosa. Etuosa vaikuttaa lihaksikkaammalta kokonaisuudessaan, mutta lihaserottuvuus puutteellista. Jyrkkä lapa. Heikko kaulan liittymä runkoon. Kaula tiivis ja rasvaton, voisi olla oriilla lihaksikkaampi. Profiili rodulle tyypillinen. Etujalat hieman takanojoiset, pientä kokkapolvisuutta. Takasissa hyvin avonainen kinnerkulma, säärten etuosa kurtistunut, sapelimaiset. Seisoo takaset supussa. Tekniikka on varmaa puuväritystä, pieniä yksityiskohtia ja kontrastia voisi olla enemmän. Hevosella terhakka, sympaattinen olemus.

Voitto-Ritari NU - #PKK1607 - Pölhö
ratsu
14 + 13,5 + 14 = 55,3%
- Melko hyvä rotuleima, tyyppileima erinomainen, skp-leima hyvä. Lihakseton runko, vaikkakin hyvä, lyhyt ratsun selkä, voimaton risti. Etupainoinen, voimakkaammin kehittynyt etuosan lihaksisto. Lyhyehkö kaula, alakaulaa, ahdas niska. Rodunomainen pää. Jalka-asennoissa sanomista: kurtsitunut etusääri oej, kokkapolvi vej. Takasten asento voisi olla vahvempi. Kokonaisuudessaan kauniinvärinen hevonen, joka vaikuttaa olevan treenaus- ja kehitysvaiheessa. Siisti toteutus, aavistuksen enemmän syvyyttä kaipaan. Hyviä yksityiskohtia paikoitellen.

Tammat 7/20

KTK-I

KTK-II

KTK-III

Epic Expressions - #PKK1371 - Pölhö
15 + 14 + 19,5 = 64,7%
- Rotuleima hyvä, skp-leima kohtalainen: ruunamainen. Runko on tammamainen ja rodulle tyypillisesti takaosa hyvin kehittynyt. Etuosa on lihaksikas ja massiivinen, mutta vaikuttaa venähtäneeltä ja aavistuksen voimattomalta. Säkä on edessä verrattuna etujalkoihin ja vaikka lapa on loiva, on kokonaisuus voimaton. Kaula on tiivis ja selkeä, voisi olla lihaksekkaampi. Pää on kuiva, korvat ovat pienehköt. Etujalkojen asento on melko hyvä, hieman ventoutta vuohisissa. Kinnerkulma vaikuttaa esittelyasennosta huolimatta avonaiselta. Väri on erittäin kauniisti toteutettu ja yksityiskohtia on runsaasti.

Muljulandian Pikkusievä - #PKK1781 - om. Allu Express
17 + 13,5 + 17 = 63,3%
- Seisoo etupainoisesti, tekee raskaan vaikutelman. Etujalat hitusen takajalkoja lyhyemmät, muutoin sopusuhtainen kokonaisuus. Väritystekniikka upea!

Foxtrail Canary - #PKK1785 - Inna
17 + 12 + 17 = 61,3%
- Rotuleima hyvä, skp-leima erinomainen. Hieman raskas runko. Risti asettunut taakse, takaosa suppeahko. Selkeä säkä. Pystyhkä lapa. Lihaksikas, rasvaton kaula, melko lyhyt. Väljä, voimakas niska. Kaunis, kuiva pää. Hyväasentoiset, pitkähköt jalat, kaviot eva. Ej hieman eteen kiinnittyneet. Kaunis väri, hyvä kiilto karvassa. Virkeän oloinen ja työskentelyhaluinen tamma.

Pessiina - #PKK1632 - Viiru
14,5 + 16 + 15 = 60,7%
- Selvä tammaleima ja rotuleima. Saisi olla rungoltaan sopusuhtaisempi. Pitkä selkä. Ahdas pään ja kaulan liittymä.

Panthera - #PKK763 - alaera
15 + 14 + 14 = 57,3%

Storyteller's Dollmaker - #PKK1774 - Alexiina C.
15 + 13 +15 = 57,3%
- Ilmeikäs poni, jolla on hyvä rotuleima ja tammaleima. Hieman takakorkea ja takaosa massiivisempi kuin etuosa. Voisi siis olla rungoltaan sopusuhtaisempi. Pysty vtj vuohinen.
- Kaunis pää ja ilme. Pyöreä tammamainen runko. Pitkä loiva lapa ja alaskiinnittynyt kaula. Seisoo epätasaisesti, tekee takakorkean vaikutelman. Selkä vento. Melko suorat kintereet, pystyt vuohiset, oej:ssa taakse taittunut polvi, kinnerkulmat melko suorat. Väritystekniikka miellyttää silmää.

AH Härskärinna - #PKK1578 - aksu
RCH 21.02.16
13,5 + 13,5 + 14 = 54,7%
- Ponimainen. Eläväinen väritys, hyvä tammaleima.
- Rotuleima kohtalainen, skp-leima erinomainen. Melko ponimainen. Pitkä runko, riippuva alalinja, kapea takosa, voisi olla tammamisempi. Lihaksikkampi etuosa. Todella lyhyt kaula, hyvin ahdas niska ja pieni pää. Tylppä, ponimainen pään profiili. Hyväasentoiset jalat. Kokonaisuudessaan voisi olla lihaksekkaampi. Kaunis, harkittu väritys ja ruunikon sävyt ovat hyvin onnistuneet. Suloinen tamma.


Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne