65. KTK-tilaisuus 30.11.2016

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: annevirtuaali@gmail.com
Otsikoidaan "65. Kantakirjaustilaisuus"

Osallistumismuoto PKK:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja

PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto VSN:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite palkinnon tulosten sivulle">CH / RCH PVM 00.00.00<*/a>

PKK id muodossa: #PKK0000, jos PKK-id löytyy. Ei pakollinen. Mikäli ei ole, jätä kohtaan: "#PKK id".
VSN:n palkinnon tulos/arkistosivun on toimittava.
Tähdet pois osallistumisesta.


HUOM!
PKK:n sertien tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) JA päivitetty hevosen tietoihin PKK id:n alle.
VSN:n palkinnon tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!).
Osallistumisessa ja hevosen sivuilta löytyvien linkkien ja tietojen tulee vastata toisiaan.


Osallistumisaika: 21.10.-20.11.2016
Yhdeltä omistajalta max. 2 hevosta / luokka.
Arvioitavaksi kumpaankin luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Tuomarit:

aksu, Anne Chao, viiru.

Osallistujat

Oriit 6/20

KTK-I

Synonym to Shadow - #PKK1712 - Kics
21+16+23 = 80%
- Hyvä sporttinen yleisvaikutelma. Lihaksikas runko, tasapainoinen rungostaan. Selkeä säkä, kantava selkä. Ohut, lihakseton kaula. Väljä niska, mutta voisi olla voimakkaamman oloinen. Kaunis pää, hieman tammamainen ilme. Jalat hyväasentoiset, joskin hieman kehittymättömät. Kaunis, selkeä tekniikka.
- Kaunis, kuiva ja ilmeikäs pää. Joutsenkaula pitkä ja hieman lihakseton. Pitkä loivahko lapa, kaula kiinnittynyt alas, lyhyet ryntäät. Sopusuhtainen takaosa, runko hyvän mallinen, selkä kuitenkin aavistuksen painunut/syvä selän linja, jossa pitkä korkeahko säkä. Aavistuksen epävarmat etujalat, hieman kokkapolviset, takajalat lievästi käyräkintereiset. Vuohiset lyhyet ja hieman pystyhköt, kaviot ok:t, sopusuhtaisen kokoiset. Väritys upeaa, hyvät sävyjen vaihtelut ja kiilto. Sukupuolileima hieman puutteellinen/ruunamainen, rotuleima ok.

KTK-II

Duc Obscur - #PKK1867 - Pölhö
16+16,5+24,5 = 76%
- Sukupuolileima erinomainen, rotuleima kohtalainen: ponimainen. Melko raskas edestä- Kauniisti kaareutunut ja lihaksikas kaula, epäsopusuhdassa muuhun runkoon mittasuhteiltaan. Hyväluinen ja kuiva pää. Selän linja kantava. Runko hyvä, lihaksikas, tiivis, aavistuksen lyhyt. Etujalat takanojoiset. Jalat kuivat ja lihaksikkaat. Jouhet erinomaisessa kunnossa. Erittäin onnistunut tekniikka.
- Erittäin lyhyt runko ja etuosa suuri/massiivinen, kaula lähes yhtä paksu rungon kanssa, lihaksikas, kaula ylös kiinnittynyt. Pää kaunis, ok kiinnittynyt kaulaan. Piirteetön säkä. Lapa korkealla, aavistuksen pystyhkö. Etujalat hyväasentoiset, kaviot sopusuhtaiset, vuohiset ok:t, takajaloissa melko suorat kinnerkulmat. Takaosa sopusuhtainen, laskeva lautanen, häntä ylös kiinnittynyt. Rotuleima ok, sukupuolileima erinomainen. Väritykseltään upea! Todella hieno, metallinomainen kiilto ja mustan sävy. Paljon hienoja yksityiskohtia (suonet, harjan letitys, hännän laineet, karvan tekstuuri kaulassa).

Eucarya Windigo - #PKK1890 - Anne
16+18,5+22,5 = 76%
- Huntertyyppi hyvä. Sukupuolileima ok. Pää hitusen isohko, mutta viisaan vaikutelman antava, kaula ok, tosin hieman alas kiinnittynyt. Runko ihan sopusuhtaisen mallinen, mutta selkä on lyhyt ja säkä pieni. Selän linja kuitenkin muutoin hyvä. Lapa oikein pitkä ja loiva. Takaosa hitusen pienehkö, mutta muuten sopusuhtainen. Jalat erittäin pitkät, etujalat ok-asentoiset ja kuivahkot, takajalat hieman kiverät kintereistä. Kaviot sopivan kokoiset, mutta "terävät". Vuohiset ok:t. Väritys mukavan näköistä, kivasti erilaisia tekstuureja siellä täällä, väri myös onnistunut.

KTK-III

Gin Zheton - #PKK1845 - Pölhö
13,5+15+22,5 = 68%
- Rotuleima hyvä, sukupuolileima voisi olla vahvempi. Hyvin pieni pää, voi myös johtua esitysasennosta. Lihakseton kaula, hyvin ylös runkoon kiinnittynyt. Pää kuiva ja luusto hyvä. Runko epätyypillisen syvä rodulle,. Terävä risti, tammamainen takaosa. Korkea ryntäät, olkaluun kulma avonainen. Pitkät jalat, pustyhköt vuohiset ej. Kaunis väri.
- Jalat erittäin ohuet ja hentoluiset massiivisempaan runkoon verraten, melko suorat ja kuivat jalat. Pienet kaviot, vuohiset edessä pystyt ja pitkät, takana aavistuksen vennot ja pitkät. Takaosa iso, mutta hieman luiseva, huipukas risti, takareidet huomattavan ohuet. Aavistuksen vento selkä, pieni säkä. Rungon etuosa hieman massava. Kaula pysty ja ohuehko, ylös kiinnittynyt. Pää näyttää kuivalta ja jalolta, toki kuvakulmasta hieman pienehköltä. Ilme säpäkkä ja valpas. Rotuleima ok, sukupuolileima saisi olla aavistuksen selkeämpi. Väritys upean eri sävytteistä ja eläväistä. Papurikkokuviointi saatu hyvin esille ja kimovärissä onnistuttu hienosti!

Virmalan Nuutti - #PKK750 - Veera Ruusula
ratsu
15+15+18,5 = 64,7%
- Pienhevostyyppinen. Runko pitkä, hieman banaanin mallinen, mutta mukavan pyöreä. Selkä hieman painunut ja säkä olematon. Laskeva lautanen, mutta ok kiinnittynyt häntä. Kaula lyhyt ja paksu, pää sopusuhtainen ja nätti. Etujalat takanojoiset, muutoin ihan hyväasentoiset, takajalat ja vuohiset ok:t. Kavioita ei voi arvostella. Rotu- ja sukupuolileimat erinomaiset. Väritys pehmeää, mutta jaloissa viimeistelemätöntä.

Sumun Lottovoitto - #PKK1460 - felissa
12+14+16 = 56%

- Arvosteltu tietokonepiirroksesta. Rotuleima hyvä. Sukupuolileima kohtalainen: orileima voisi olla selkeämpi. Pitkä runko, vento selkä. korkea takaosa. Esitysasennosta johtuen ahdas niska pään luustoa melko vaikea arvostella. Alakaulaa. Hyväasentoiset ja runkoon sopusuhtaiset jalat. Voisi olla tiiviimmässä kunnossa ja pieniä lihaksia näkyä enenmmän. Kauniit, kiiltävät jouhet.
- Ryhdikäs ja vahvan oloinen ori. Rotu- ja sukupuolileimat hyvät. Kaula on hieman lyhyt ja paksu, mutta ei häiritsevä. Pää on muutoin ok, mutta korvat erittäin pienet ja silmä aavistuksen liian iso. Ilme on hieman mahtailevan/ilkeän näköinen. Runko on ihan sopusuhtainen, takaosa ehkä aivan aavistuksen pienehkö, jos jotain kehitettävää keksitään. Jalat ovat hyväasentoiset ja vahvat. Harja ja häntä mukavan "muhkeita" ja vaikka vesiväritekniikkaa käytetty, on silti näistä saatu eläväisiä. Väritystekniikka on kiva, mukavan simppeli mutta ei liian yksitoikkoinen.


Tammat 6/20

KTK-I

Gin Jevdokija - #PKK1846 - Pölhö
22+17+21,5 = 80,7%
- Upea, erinomaisen rotuleiman omaava tekketamma. Sukupuolileima saisi olla aavistuiksen parempi, mutta ei häiritsevästi madaltunut. Kuiva, hieman maskuliininen pää, pitkä jotsenkaula, joka kiinnittynyt hyvin runkoon. Hyvä säkä, pitkä loiva lapa. Runko sporttinen ja syvä, mutta selkä painunut. Pieni , mutta lihaksikas takaosa, jossa laskeva lautanen. Hentoluiset kuivat jalat, etujalat sapelit, takajalat hitusen kiveräkinereiset. Sirot, pystyhköt vuohiset, varsin pienet kaviot. Väritys aivan tajuttoman upea tekniikaltaan. Paljon hienoja yksityiskohtia, kaunis kiilto ja väritys, unohtamatta lihaksistoa.
- Erinomaiset leimat. Tasapainoinen, sporttinen runko. Lihaksikas. Rodulle tyypillinen kaula ja pään luusto. Jalka-asennot hyvät. Todella upea väri ja kaunis toteutus.


KTK-II

Like A Twinkle - #PKK1638 - Kics
15+21,5+16,5 = 70,7%
- Ryhdikäs, hitusen orimaisen vaikutelman antava olemus. Hevosessa näkyy hyvin saddlebredlinja. Kaunis pää ja hyvä kaula + säkä. Runko hieman vankka, mutta tasapainoinen. Loiva pitkä lapa, selkä aavistuksen vento. Häntä ylös kiinnittynyt, kantaa häntää hyvin, Jalat ihan ok asentoiset, vuohiset tosin lyhyet ja kaviot "eva". Upea väritys ja hienot yksityiskohdat, etenkin kiilto ja harja + häntä.


Vanadium VI - #PKK1955 - Pierre
CH PVM 03.07.2016
20+19,5+13,5 = 70,7%
- Leimat hvät, voisi olla aavistuksen tammamaisempi. Pitkä runko, voisi olla tiiviimpi. Hyvä, tammamainen takaosa, hieman suppea etuosa. Kauniisti kaareutuva kaula. Kuiva pää. Jalka-asennot hyvät, jalat kuivat, kaviot kovat. Hyväkuntoiset, paksut jouhet. Herkästi toteutettu cremellon väritys.
- Hieman maskuliinisen oloinen tamma, varsinkin pään osalta. Hieman alakaulainen, mutta muutoin kaula on hyvä ja hyvin kiinnittynyt. Runko hitusen pitkä ja selkä aavistuksen vento. Pieni loiva säkä. Lapa on loiva, mutta hieman lyhyehkö. Pysty kainalon linja. Etuosa kuitenkin sopusuhtainen. Etujalat hyväasentoiset, lihaksikkaat ja kuivat. Vuohiset sopivan mittaiset ja hyväasentoiset. Kaviot myös sopusuhtaiset ja hyvän malliset. Takaosa sopusuhtainen ja lihaksikas, pyöreä lautanen. Takajalat saisivat olla parempiasentoiset, kinnerkulmat varsin suorat ja vuohiset pystyhköt. Piirroksessa on kivat linet. Väritys ihan ok, toki vaikea väri tuoda esille. Mutta kannattaa kuitenkin yrittää ottaa rohkeampaa otetta sävyjen esilletuontiin :)

Shalor - #PKK1593 - Evelina Kettula
17+20+15,5 = 70%
- Sukupuolileima erinomainen, rotuleima hyvä. Tammamainen runko, tasapainoinen. Takaosa löysä, voisi olla sporttisempi, myös etusoassa ylimääräistä massaa. Ohuehko kaula. Kaunis pää, kuiva. Jalat voimattoman oloiset, aavistus nestettä. Kinnerkulmat avoinaiset, vuohiskulmaukset hyvät. Taiteellinen, kaunis tekniikka. hevosella onnistunut väri.
- Hieman ponimainen ja matalan vaikutelman antava puoliveritamma. Kaunis pää, kaula ok hieman alaskiinnittynyt. Lyhyehkö ja aavistuksen pysty lapa, muutoin etuosa sopusuhtainen. Runko on ok, ehkä hitusen lyhyehkö; hyvä säkä ja selän linja. Takaosa etuosaa aavistuksen suurempi. Takajalat hyväasentoiset, mutta takasääret hieman lyhyet. Vuohiset ohuet, ja pystyt. Etujaloissa myös pystyt ohuet vuohiset, samoin pitkä kyynärvarsi, mutta muutoin hyväasentoiset, suorat, kuivat jalat. Väritys on upeaa ja tamma on hienon värinen. Kuvassa on oikein kiva, rauhallinen väritystyyli ja värimaailma, jossa silmä lepää.

KTK-III

Let It Sparkle - #PKK1711 - Kics
16+20,5+13 = 66%
- Hyvät leimat. Melko tukevassa kunnossa. Hyvin syvä runko, vaikuttaa voimakkaalta, mutta kokonaisuus voisi olla kuivempi kouluratsulle. Kaunis kaula, kuiva ja sopivan lihaksikas. Oikea etujalka sapelissa, takaa seisoo hieman kiertäen. Vuohiset osittain eva. Mielenkiintoinen, persoonallinen tekniikka, hyvä kontrasti.
- Raskas, pyöreä tamma, jossa tosin ilmentyy hyvin suvun rodut. Lyhyehkö ylös kiinnittynyt kaula, ja hitusen iso, mutta kaunis pää. Olematon säkä, mutta runko ok mallinen. Pitkä normaali lapa. Pyöreä lautanen, häntä hieman alaskiinnittynyt. Vasen takajalka näyttää sisäkierteiseltä varjostuksien takia. Jalat suorat, takajalkojen kinnerkulmat suorat. Kaviot ja vuohiset "eva". Jaloissa nestettä.

A.L. Rapina - #PKK1180 - Anne
juoksija
16+18+12,5 = 62%
- Aivan ihastuttavan symppis suokkitamma! Kauniin vaaleaanrautiaan värinen yksilö. Rotu- ja sukupuolileimat ihan hyvät, mutta tyyppileima huono. Tammalla on kaunis pää, jossa lempeä ilme. Kaula sopivan mittainen, mutta paksu. Runko hieman massava/tuhdissa kunnossa, jyrkkä pieni säkä. Lapa loivahko ja pitkä. Etujalat sirot ja pitkäsääriset, pystyhköt vuohiset. Takajalat melko hyväasentoiset, hieman kiverät kintereet, pitkät sääret. Vuohiset myös takana aavistuksen pystyhköt, ja kaviot isot. Mukavan yksinkertainen toteutus, tasaista ja hyvän väristä väritystyötä.

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne