77. KTK-tilaisuus 31.01.2018

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: annevirtuaali@gmail.com
Otsikoidaan "77. Kantakirjaustilaisuus"

Osallistumismuoto PKK:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja

PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto VSN:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite palkinnon tulosten sivulle">CH / RCH PVM 00.00.00<*/a>

PKK id muodossa: #PKK0000, jos PKK-id löytyy. Ei pakollinen. Mikäli ei ole, jätä kohtaan: "#PKK id".
VSN:n palkinnon tulos/arkistosivun on toimittava.
Tähdet pois osallistumisesta.


HUOM!
PKK:n sertien tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) JA päivitetty hevosen tietoihin PKK id:n alle.
VSN:n palkinnon tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!).
Osallistumisessa ja hevosen sivuilta löytyvien linkkien ja tietojen tulee vastata toisiaan.


Osallistumisaika: 02.01.-25.01.2018
Yhdeltä omistajalta max. 3 hevosta / luokka.
Arvioitavaksi kumpaankin luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Tuomarit: aksu, Anne, Viiru, Pölhö, Tiia

Osallistujat

Oriit 4/20

KTK-I

KTK-II

Vuornan Horror Hooves - #PKK2519 - Loci
21+20+18+18 = 77%
- Rotuleima erinomainen, sukupuolileima hyvä. Tiivis, tasapainoinen runko. Suuriluiset jalat, hyväasentoiset. Etuosa ja kaula hyvinkehittyneet ja lihaksikkaat. Rodunomainen pää. Siisti ja realistinen toteutus.
- Rotuleima erinomainen, orimainen, hiukan surkuisa ilme. Oriksi aavistuksen pitkärunkoinen, mutta käyttötarkoitukseensa sopiva. Sopusuhtaiset jalat, hyvä lihas- ja lihavuuskunto, oej kavio suurempi kuin muut. Loistava tekniikka.
- Söpö rotunsa edustaja. Minileima saisi kuitenkin olla aavistuksen vahvempi. Sukupuolileima ja yleisolemus kuitenkin hyvät. Sopusuhtainen kaula ja pää, sekä muu runko. Jalat ok-asentoiset, vuohiset aavistuksen lyhyet ja pystyhköt (rajalla). Väri ja väritys nättiä, mukavasti yksityiskohtia.

Clarimonde - #PKK2522 - Lynn
18+16,5+20+20 = 74,5%
- Leimat hyvät, sukupuolileima voisi olla vahvempi. Tasapainoinen runko. Kiverät kintereet, vuohiset voimattomat. Lihaksikas, kuiva kaula. Kaunis pää, kuiva. Todella onnistunut, silmäämiellyttävä toteutus.
- Runko muutoin hyvä, mutta hieman lyhyt, neliön mallinen kokonaisuus. Kaulan liittymä runkoon hyvä. Pää on kaunis ja ilmeikäs, ja liittynyt kaulaan hyvin. Jalat sopivan mittaiset, mutta etujaloissa vennohkot vuohiset, muutoin hyvän suorat ja kuivat jalat. Takajaloissa aavistuksen pitkät ja löysän oloiset, vuohiset, ok kulmaukset. Leimat hyvät kaikilta osin. Kaunis karvan väri ja hyvä väritystekniikka. Yleisilme hyvä.

KTK-III

Seppeleen Ikirouta - #PKK2210 - Anne
Pienhevonen
19,5+13+18+16 = 66%
- Rotuleimaltaan ok, eloisan oloinen ori. Lihaskunnoltaan heikohko. Suorat jalkojen luustot, seisoo aavistuksen etunojaisena. Kaunis, eläväinen väri.
- Aavistuksen etupainoinen, mutta rakenteeltaan kaulaa lukuunottamatta ok sopusuhtainen (kaula paksuhko ja aavistuksen alas kiinnittynyt). Kevyehkö/sopiva runko, lihakseton tosin. Jalat melko hyväasentoiset, vuohiset lyhyet ja aavistuksen vennot. Leimat hyvät, väritys ok.

Sorcerer IWB- #PKK2491 - Sussu
12+15,5+13 = 54%
- Leimat kohtalaiset: hieman raskas ja ruunamainen. Vahva runko, takaosassa löysyyttä. Kinnerkulmat avonaiset. Etujalat eteenkiinnittyneet, hyvin pysty lapa. Selkä säkä, lihkasikas kaula. Pienehkö, kuiva, tylppä pää. Kaunis väri ja persoonallinen hevonen.
- Heikot ja pienet etujalat jalat kavioineen, seisoo ristissä. Kaunis, selkeä väritys. Leimat ok.

Tammat 7/20

KTK-I

KTK-II

Totoriina - #PKK2506 - Tunturin Talli
19,5+21+18 = 78%
- Arvosteltu ravurina. Erinomaiset leimat. Hyvä, tasaoaineonen runko sekää kaula. Takajalkojen vuohiset vennot, edessä sääret voimattomat, koknaisuudessaan jalkojen asento epäsäännöllinen. Kaunis kuiva pää ja hyvä, avoinainen, mutta lihaksikas niska. Todella kaunis väri ja toteutus.

ML Latoya - #PKK620 - Anne
18,5+19 = 75%

Helmi-Valokki - #PKK2391 - Arnika VRL-01371
20+18,5+17+15 = 70,5%
- Arvostelu ravurina: erinomaiset leimat. Tasapainoinen runko, laskeva lautanen. Pitkkähköt takajalat, tuovat vaikutelmaa keskenkasvuisuudesta. Voimaks etuosa, kuiva kaula ja pää. Hillitty ja yksityiskohtainen toteutus.
- Pieni, edustaa jokseenkin juoksijatyypin ja ratsutyypin yhdistelmää, tyyppileima saisi olla selkeä. Rotu- ja sukupuolileimat kuitenkin hyvät. Tammalla on kaunis, mutta hieman isohko pää, jossa nätti ilme. Kaulan ja pään liittymä voisi olla hieman parempi, kaula muutoin ok. Pysty lapa ja painunut/lihasköyhä selkä. Laskeva lautanen, häntä kiinnittynyt hieman alas. Jalat kuivahkot, etujalat suorat ja hyväasentoiset. Takajalat myöskin melko hyväasentoiset, avonainen kinnerkulma. Kaunis väri ja silmää miellyttävä väritystekniikka.

KTK-III

Alexandra ox - #PKK2504 - Tunturin Talli
16+13,5+20 = 66%
- Erinomaiset leimat. Hyvin pitkä alalinja, ej eteenkiinnittyneet. Takaosa lihaksikas, löysyyttä koivenliittymässä. Vuohiskulmat takajaloissa liian “normaalit”, venytysasento voisi ulottua myös sinne. Kuiva kaula, kaulanliittymä hyvin ylhäällä, Kaunis, kuiva pää. Toimiva tekniikka, paikoitellen värityksessä voisi olla enemmän huolellisuutta. Terhakka tamma.

Before the Dawn - #PKK1991 - Anne
15,5+13,5+16+9 = 54%
- Tammamainen, eloisan oloinen ratsu. Ej sääret kuristuneet, polvinivel on heikko ja korkealla. Kintereet korkeat. Lautaset suhteessa muuhun runkoon lihasköyhemmät, takakaviot turhan pystyt. Hauska, erikoinen tekniikka. Linjat ok, kaunis pää.
- Runko pitkä ja sporttinen. Runkoon nähden lyhyt, siro kaula. Ok pää, kaunis katse. Etujalat sirot, aavistuksen sapelit, etupolvet korkealla. Takajaloissa olematon potka, kinner liittyy melko lähelle takareisiä, avoin kinnerkulma. Pitkät takasääret, pystyhköt vuohiset ja melko suuret kaviot. Olemukseltaan ryhdikäs, mutta juoksijatyyppinen. Väritys mielenkiintoinen, mutta ihan toimiva.

Ei kantakirjattu

Kepderi VEC - #PKK1776 - Tinu
10+16,5+12+10 = 48,5%
- Erinomaiset leimat. Runko raskas, voisi olla kuivemmassa kunnossa, varsinkin takaosassa löysyyttä. Epäsäännölliset kintereet- ja kulmaukset. Suuret, raskaat kaviot pukinkavioisuutta. Pysty lapa. Kuiva kaula, hyvin rodunomainen. Hevosella hauska ilme ja olemus, toteutus kaipaa huolellisuutta.
- Pää hieman ruunamainen ilmeeltään, kaula ok. Tamma on rungoltaan melko raskas, avo, mutta rotu silti jokseenkin tunnistettavissa. Korkea pystyhkö säkä ja pysty lapa. Sukupuolileima kohtalaine. Etujalat vahvan oloiset, kuivat. Vuohiset hieman pystyhköt. Takajalat melko ok asentoiset, jaloissa isot kaviot.

Raitulan Haltia - #PKK1915 - Tinu
Pienhevonen
11+9+13+14,5 = 47,5%
-Tammaleima hyvä, rotuleima voisi olla vahvempi. Tasapainoinen runko, työhevostyyppinen kokonaisuus. Etujalta pitemmät kuin takajalat, pystyt vuohiset, turvonneet ruunut, kokkapolvi oej. Lyhyehkö kaula, lihaksikas. Miellyttävä väri ja herkkä toteutustapa.
-Seisoo runko kierteellä, kokkapolvinen, pukinkaviot. Lyhyt kaula, ylälinja ok. Toteutus hieman kiireisen oloinen.
- Leimoiltaan hyvä, rotu ja sukupuoli tunnistettavissa. Pää ja kaula ok, kaunis ilme. Runko ok, säkä saisi kuitenkin olla selvempi, ok lapa. Jalat kuivat. Oikea etujalka kokkapolvinen, vasen taasen suora ja hyväasentoinen. Takajalat ihan hyväasentoiset ja ok kinnerkulma. Kaikissa jaloissa pystyt vuohiset ja pukinkaviot. Yleisilme hyvä. Kaunis, pelkistetty ja rauhallinen väritys.

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne