91. KTK-tilaisuus 30.09.2019

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: annevirtuaali@gmail.com
Otsikoidaan "91. Kantakirjaustilaisuus"

Osallistumismuoto PKK:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja

PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto VSN:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite palkinnon tulosten sivulle">CH / RCH PVM 00.00.00<*/a>

PKK id muodossa: #PKK0000, jos PKK-id löytyy. Ei pakollinen. Mikäli ei ole, jätä kohtaan: "#PKK id".
VSN:n palkinnon tulos/arkistosivun on toimittava.
Tähdet pois osallistumisesta.


HUOM!
PKK:n sertien tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) JA päivitetty hevosen tietoihin PKK id:n alle.
VSN:n palkinnon tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!).
Osallistumisessa ja hevosen sivuilta löytyvien linkkien ja tietojen tulee vastata toisiaan.


Osallistumisaika: 1.9.-27.9.2019
Yhdeltä omistajalta max. 3 hevosta / luokka.
Arvioitavaksi kumpaankin luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Tuomarit:

aksi, Anne, Elisa, Lynn

Tulokset

Oriit 6/20

KTK-I

KTK-II

Skywards André - #PKK2867 - VRL-05175
18,5 + 19 + 19 = 75,3%
- Kauniinvärinen ja sporttinen ori. Varsamainen olemukseltaan. Hyvä, tiivis runko. Jalat hyväasentoiset, kaviot ja vuohiset viimeistelemättömät. Hyväluinen pää, ahdas niska. Selkeä ja toimiva tekniikka.
- Ryhdikäs, korea ratsuhevonen. Yleisilmeessä vähän jopa barokkipintomaista näyttävyyttä. Kaula on sopusuhtaisen mittainen, hieman tasapaksu ja pään ja kaulan liittymä voisi olla kevyempi. Hevosella on loiva lapa ja sopusuhtaiset, suorat etujalat, polven luusto saisi olla vahvempi. Runko on tasapainoinen ja vahva. Seisoo takajalat alemmassa tasossa. Hevonen on esitetty hyvässä lihaskunnossa ja sen karva on hyvinvoivaa ja kiiltävää. Jaloissa syvyysvaikutelma paikoin hieman latistuu; rungossa kolmiulotteisuutta puolestaan tavoitettu erityisen hyvin.

Rubenstein AUG - #PKK3154 - Kioja
19 + 19 + 18 = 74,7%
- Erinomaiset leimat. Hyvässä, kuivassa kunnossa oleva ori. Selän ylälinjassa kulmikkuutta. Jalka-asennot hyvät, ej eteenkiinnittyneet. Etuosa lihaksikas, hyvä lapakulma. Kaula kuiva, aavistuksen lyhyt, pää pienehkö. Persoonallinen, toimiva toteutus.
- Eloisa, näyttävä hevonen, jolla erinomainen sukupuolileima. Täysiverityyppinen, urheilullinen. Kuivassa ja lihaksikkaassa kunnossa esitetty. Hieman pieni täysiverimäinen pää, hyvinkulmautunut kaula ja syvä rintakehä. Selkälinja voisi olla kantavampi ja lautanen aavistuksen loivempi. Jaloissa nivelet nesteiset ja täyttyneet, mittasuhteet ja jalka-asennot kuitenkin hyvät, joskin näyttäisi takaa hieman pihdissä, kintereet lähekkäin. Karva hulppeassa kesäkiillossa, väriä jää ihastelemaan pitkäksi aikaa.

Calaggio - #PKK3168 - Verneri K.
17,5 + 16 + 18 = 68,7%
- Terhakan oloinen ori, aavistuksen ponimainen. Tiivis, tasapainoinen runko. Jalat vahvat, edestä kokkapolvisuutta. Tiivis kaula, voisi olla lihaksikkaampi. Hurmaava ilme. Kaunis, selkeä toteutus, kontrastia ja yksityiskohtia lihaksistoon jään kaipaamaan. Todella suloinen ori!
- Todella urheilullisen näköinen, hyvässä kunnossa esitetty hevonen. Pieni pää ja ponimaiset, korkealle kiinnittyneet korvat sekä paksut jouhet tuovat ilmeeseen ripauksen ponimaisuutta. Runko on päähän ja kaulaan nähden kookas, vaikkei erikseen arvioituna näytäkään raskaalta. Oriksi melko pitkärunkoinen. Vej asento ei ole hevoselle eduksi, tulee kokkapolvinen etunojainen vaikutelma. Ylälinja hieno, joskin niska tymäkkä, ja takaosa vahva. Lavan jyrkähkö kulmaus estehevoselle ok; hevonen vaikuttaa kauttaaltaan käyttöönsä soveltuvalta. Katseenkiinnittäjä, luonteikkaan näköinen.

KTK-III

Javachai - #PKK3000 - Lynn
16,5 + 17 + 17 = 66,7%
- Rotuleima hyvä, sukupuolileima voisi olla vahvempi: ruunamainen. Vahva runko, takaa tammamainen. Pitkähköt jalat, alleastunta voisi olla jämptimpi. Pieni, kaunis pää. Kaula lihakseton, hyvin muodostunut, hieman lyhyt. Mukava, maalausmainen toteutus.

JB Interstellar - #PKK2640 - Anne
17 + 13,5 + 16 = 62%
- Vielä varsamainen kokonaisuus, hieman lämminverityyppinen ja orileima tunnistamaton. Hevosen vahvuuksia on sen yleinen sopusuhtaisuus ja keveys sekä kaunispiirteinen pää ja pitkä, melko lihaksikkaan oloinen kaula. Lapa on estehevosellekin hieman turhan pysty, ja yhdistettynä etujalkojen takanojoisuuteen odotettavissa voi olla rasitusvammoja. Takajalat ovat estehevoselle sopivasti pitkät, mutta lihasta kaivattaisiin. Harmaaseen syyspäivään sopiva vähän mattasävyinen väritys, jossa kuitenkin runsaasti kontrastia.

Schizophrenia - #PKK2220 - VRL-05175
10 + 11 + 17 = 50,7%
- Rotuleima heikko, sukupuolileima hyvä. Hevonen löysässä kunnossa. Jalka-asennot varsinkin edestä hyvät, takana turvonneemmat vuohiset. Raskas kaula ja pää. Hevosella kaunis väri, toteutus voisi olla huolellisempaa varjostuksen osalta.
- Rotuleima voisi olla selkeämpi ja hevonen tyypiltään jalompi, sukupuolileima melko hyvä; parempi lihaskunto ja lyhyempi runko korostaisi orimaisuutta. Hevonen on ryhdikäs ja valpasilmeinen ja sillä on hyvänpuoleiset jalka-asennot sekä pitkä, loiva lapa. Pään asento vaikeuttaa hieman arvostelua, nyt pään ja kaulan liittymää näyttää hyvin ahtaalta. Selkä ja lanne saisivat olla lyhyemmät. Haastavissa valkeissa alueissa on käytetty mukavasti erisävyisiä varjostuksia, kontrastia voisi kuitenkin olla paikoin lisää.

Tammat 8/20

KTK-I

KTK-II

Kuunlilja - #PKK2916 - VRL-05175
19 + 20 +19,5 = 78%
- Erinomaiset leimat, arvotelu ratsuna. Tasapainoinen runko. Rodulle tyypillinen pää, kaula kuiva. Seisoo takaa varpaillaan, edessä jaloissa aavistus sapelimaisuutta. Kaunis tamma ja erinomaisesti onnistunut väri.
- Arvosteltu ratsuna. Ryhdikäs, hyvin ylämäkeen rakentunut suomenhevonen, jolla on erinomaiset leimat. Kaulan ylälinja voisi olla lihaksistoltaan kehittyneempi. Säkä on korkea ja lapa melko hyvin kulmautunut. Lavanseutu muuta runkoa lihaksikkaampi; toivoisin symmetrisempää lihaskuntoa ja etenkin taakse voimaa, jotta ratsun tehtävistä suoriutuminen olisi tammalle helpompaa. Takavuohiset täyttyneet, jalkojen luusto voisi olla pykälän vahvempaa mutta mittasuhteet ovat kohdillaan. Herkullinen värisävy, hohtava ja hyväkuntoinen karvapeite.

JB Undertale - #PKK2734 - Anne
18 + 18 + 18 = 72%
- Viehättävä ratsutamma. Erinomaiset leimat, kauniin tammamainen katse. Pitkä ja hyvin kannettu kaula, lapa melko hyvin kulmautunut ja rintakehän syvyys hyvä. Lautanen on loiva, mutta saisi olla hieman pidempi ja takaosassa enemmän voimaa, jotta kouluratsun työstä suoriutuminen olisi hevoselle helpompaa. Jalat ovat hyväasentoiset, kuitenkin etenkin takaa hennon ja lihaksettoman oloiset. Väritystekniikka varmaotteista ja kauniita sävyjä käytetty. Lihaserottuvuutta saisi olla kauttaaltaan enemmän.

Rialta - #PKK2401 - VRL-05175
18 + 17 + 18 = 70,7%
- Kaunis ja erinomainen tammaleima. Pyöreä runko, takaosa hyvin kehittynyt. Pysty lapa, kehittymätön kaula. Jaloissa epäsymmetrisyyttä toisiinsa nähden, asennot ok. Rauhallinen toteutus ja kolmiulotteisuus tulee hyvin esiin.
- Viehättäväilmeinen tamma, jolla tunnistettava rotuleima ja rodunomainen pää ja kaula. Korkea säkä, syvä rintakehä, lihaksikas vej. Etujalat epäsymmetriset, taaempi näyttää hentoisemmalta. Tamma voisi olla aavistuksen ihanteellisemmassa lihas- ja lihavuuskunnossa, runko vaikuttaa nyt tuhdilta. Takaa melko avorunkoinen, lautanen voisi olla loivempi. Takajalat pääosin hyvinkulmautuneet, vasen kinner tosin hieman jäsentymättömän mallinen. Kaunis, kermainen voikkosävy, johon on saatu upeasti kontrastia.

Sharazan x - #PKK2910 - Janna K.
17 + 17 + 18,5 = 70%
- Rotuleima erinomainen, tammaleima kohtalainen. Runko kuiva ja lihaksikas. Hyvät jalka-asennot. Pystyhkö lapa, kaula kiinnittyy runkoon korkealta. Kaunis, rodunomainen pää. Miellyttävä toteutus, hevosen värin on onnistunut.
- Näyttävä, mieleenpainuva rakennekuva. Kaunisilmeinen, rodunomainen joskin runkoon ja jalkoihin nähden hieman pieni pää ja keveä, viehättävästi kaartuva kaula avaralla päänliittymällä. Lapa hyväasentoinen, mutta rynnäs hassusti kulmautunut. Rungoltaan hyvin tammamainen, selkä ja lanne voisivat kuitenkin olla hieman lyhyemmät. Takajalat etujalkoja vahvaluustoisemmat, etupolvet melko hennot. Jalkojen kulmaukset kuitenkin hyvät. Väri on toteutettu upeasti ja tekniikka yhdistelee maalausmaisuutta, sarjakuvatyyliä ja realismia hauskasti.

Ceder Inspiration - # PKK2631 - Elisa
17 + 15 + 19 = 68%
- Tammaleima hyvä, rotuleima voisi olla vahvempi. Takakorkea, muuten runko tasapainoinen. Kuiva kaula, pää raskas rodulle. Takajalkojen asento hyvä, edestä hieman epävarma. Hyvin tammamainen, kaunis toteutus, jota on rauhallista katsella.
- Ryhdikkäästi esitetty, kauniin värinen hevonen. Tammamainen kokonaisuus ilmettä ja rungon mallia myöten. Piirteissä aavistus ponimaisuutta. Hevosen lihaskunto ei ole paras mahdollinen, ja on vähän niillä rajoilla, onko toteutus riittävän kolmiulotteinen. Jaloissa kuitenkin onnistuneita yksityiskohtia. Kintereet näyttävät hieman täyttyneiltä eikä etujalan liittymä runkoon ole paras mahdollinen, mutta mittasuhteiltaan ja asennoiltaan jalat ovat onnistuneet. Hevosella on ratsulle sopiva loiva lapa ja tiivis runko.

KTK-III

Aralia von Kneller - #PKK2614 - Elisa
15,5 + 16 + 18 = 66%
- Sukupuolileima erinomainen, rotuleima hyvä. Runko syvä ja tammamainen. Takaosassa löysyyttä lihaksissa. Hyvä lapakulma. Lihakseton kaula, pää raskaanoloinen. Hyvät, voimakkaat jalka-asennot. Toteutus varma ja leikkisä väristykseltään.
- Erinomainen sukupuolileima, voisi olla rodunomaisempi. Hienopiirteisempi turpa, pienempi poski ja keveämpi runko häivyttäisivät ponityyppisyyttä. Tammalla on hyvänmittainen, korkealle kiinnittynyt kaula ja vahvan oloiset jalat sekä tiiviiltä näyttävä kavioaines. Se voisi olla kauttaaltaan paremmassa lihaskunnossa, ehkä hevoseen voisi rohkeammalla tekniikalla tuoda enemmän kolmiulotteisuutta ja lihaserottuvuutta. Etenkin takaosa kaipaisi voimaa ja aavistuksen kokoakin, laskeva linja rististä istuinkyhmyyn korostaa etu- ja takaosan voimasuhteen eroa. Toteutus on mieleenpainuva ja kimoutumisen vaihe näyttävä.

Crushcrushcrush xx - #PKK1762 - VRL-11303
15 + 16 + 16 = 62,7%
- Oikein hyvä tammaleima, rotuleima voisi olla selkeämpi ja hevonen kauttaaltaan hieman tasaisemmassa lihaskunnossa. Pää saisi olla hienopiirteisempi, kaulan ylälinja kehittymätön. Hyvä lavankulmaus ja suurikavioiset, mutta asennoiltaan hyvät etujalat. Tamma on aavistuksen pitkäselkäinen. Takaosassa saisi olla enemmän voimaa, takajalan kulmaukset ovat niukanpuoleiset ja lihaserottuvuus lavanseutua heikompi. Mieleenpainuva leimuava rautiaan sävy ja tekniikka kaunista katseltavaa, joskin paikoin hieman epätasaista: takaosa paikoin hieman runkoa ja etuosaa viimeistelemättömämpi.
- Tammaleima erinomainen, rotuleima saisi olla vahvempi: puoliverimäinen. Hyvä, voimakas takaosa ja takajalkojen asento rodunomainen. Etuosa supussa, kaula kehittymätön lihaksistoltaan. Pää raskasluinen. Toimiva väritys, mukavaa kädenjälkeä näkyvissä.

Lucidious - #PKK3182 - VRL-05175
13,5 + 16 + 15 = 59,3%
- Leimat kiitettävät. Tasapainoinen runko, alanlinja aavistuksen pitkä. Ahadas etuosa kaulanliittymän osalta. Väritys selkeää, yksityiskohtia ja kontrastia kaipaan kokonaisuuteen lisää.
- Rungoltaan tammamainen ja piirteiltään onnistuneen ratsuponimainen yksilö, päässä ja ilmeessä ripaus orimaista terävyyttä. Urheiluponille runko voisi olla hieman keveämpi ja lyhyempi, selkä on ratsulle pitkä. Etuvuohiset ovat vennot, mikä aiheuttaa etenkin hypyistä laskeutuessa kuormitusta jänteille. Poni saisi etenkin takaa olla paremmassa lihaskunnossa. Värityksessä on mukavasti käytetty eri tummuusasteita, mikä luo jo kolmiulotteisuuden vaikutelmaa, mutta jälki on kauttaaltaan utuista ja kaipaisi joitakin erottuvampia ja lihaserottuvuutta esiin tuovia yksityiskohtia.

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne