97. KTK-tilaisuus 01.04.2020

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: pkk@pkk.piirroshevoset.com
Otsikoidaan "97. Kantakirjaustilaisuus"

Osallistumismuoto PKK:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja

PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto VSN:n palkinnoilla:
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite palkinnon tulosten sivulle">CH / RCH PVM 00.00.00<*/a>

PKK id muodossa: #PKK0000, jos PKK-id löytyy. Ei pakollinen. Mikäli ei ole, jätä kohtaan: "#PKK id".
VSN:n palkinnon tulos/arkistosivun on toimittava.
Tähdet pois osallistumisesta.


Osallistumismuoto vanhemman KTK-arvolla (muu kuin PKK:n KTK):
Oriit/tammat (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - #PKK id - omistaja
Vanhemman nimi, KTK-arvo
PKK id muodossa: #PKK0000
Tähdet pois osallistumisesta.

HUOM!
PKK:n sertien tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) JA päivitetty hevosen tietoihin PKK id:n alle.
VSN:n palkinnon tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!).
Osallistumisessa ja hevosen sivuilta löytyvien linkkien ja tietojen tulee vastata toisiaan.


Osallistumisaika: VAIN tilaisuutta edeltävän kuun aikana (ensimmäinen-viimeinen päivä).
Yhdeltä omistajalta max. 3 hevosta / luokka.
Arvioitavaksi kumpaankin luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Tuomarit: aksu, Anne, Elisa, Pölhö, Tiia

Pistejakauma

Tulokset

Oriit 15/20

KTK-I

Kallan Leafrain - #PKK3029 - Jeramy
22 + 22 + 24 = 90,7%
- Komea ja hienossa kunnossa esitetty ratsuori. Pää hienopiirteinen ja kuiva, yleisilme tarkkaavainen ja eloisa. Kaula melko kuiva ja näyttävästi kaartuva, hyvä rintakehän ja rungon syvyys, korrekti ylälinja. Lautanen loiva ja häntä korkealle kiinnittynyt. Jalat kuivat ja lihaksikkaat, takajalat saisivat tulla vähän enemmän rungon alle. Etu- ja takajalat aavistuksen eri tasossa. Leimat kiitettävät.

Närhen Noitausko - #PKK3381 - Anne
Työhevonen
20 + 20 +21 = 81%
- Hyvin komea, karismaattinen ori, jolla näyttävä ja vahva kaula ja etuosa. Kaula liittyy runkoon raskaasti ja saa etuosan vaikuttamaan vähäsen isolta takaosaan nähden, mutta takaosa on hyvinrakentunut ja voimakkaan oloinen. Takajaloissa riittävät kinnerkulmaukset, vuohiset pystyt. Kaunis, eläväisesti toteutettu punasävyinen rautias, miellyttävä maalausmainen tekniikka.

KTK-II

Laconic - #PKK3234 - Lynn
CH 01.02.20
20 + 19,5 + 19,5 = 78%
- Tasapainoinen ja voimakkaanoloinen ori. Rungossa on hyvin massaa. Takaosa saisi kuitenkin olla tiiviimpi. Jaloissa hyvät kulmaiset, paitsi oej kokkapolvinen ja saman jalan vuohinen hivenen täyttynyt. Sopusuhtainen ja tiivis kaula, kuiva pää. Persoonallinen ilme ja tyylitelty väritys on onnistunut hyvin, mukavan rohkeaa siveltimen käyttöä. Värit tasapainossa.

Kranich - #PKK3458 - Lynn
19 + 19 +17 = 73,7%
- Hyväleimainen ori. Melko korkeajalkainen ja jalat suoraluiset sekä hieman lihaksettomat. Runko tasapainoinen, ylä. ja alalinja suhde hyvä. Hyvin loiva lapakulma, aavistuksen ahtautunut etujalkojen liittymä runkoon. Kaula likasikas ja sopusuhtainen ja pää kuiva. Väritysjälki luonnosmaista, hevosen väri tulee hyvin esiin, mustat osat paikoitellen muuhun väritykseen nähden voimakkaat. Upea kouluori kaikenkaikkiaan.

Gezielt IWB - #PKK3231 - Annabelle Paju
18,5 + 17,5 + 18,5 = 72,7%
- Komea, ori, jolla orileima erinomainen, rotuleima voisi olla vahvempi. Kaulan ja pään luuston osalta raskaan oloinen. Lyhyt, tiivis runko, terävä risti. Etuosa avonainen ja lihaksisto hyvin rakentunut, takaosa suppea, risti ja hännäntyvi hyvin lähellä toisiaan. Lihastonus kauttaaltaan todella hyvässä kunnossa. Jalka-asennot hyvät. Erinomainen toteutus, varsinkin karvan kiilto ja lihasten erottuvuus hienoa. Käyttötarkoitukseen sopiva ori.

Forgery Ros - #PKK1756 - Anne
18,5 + 18 + 18 = 72,7%

Grostesque - #PKK 3476 - Pölhö
19 + 18 + 16 = 70,7%
- Upea friisiläisori, rotuleima erinomainen, sukupuolileima todella hyvä. Pitkähkö, avonainen runko, aavistuksen ventoinen selkä ja pitkä alalinja. Rodulle tyypillinen pysty lapa. Kuiva, kauniisti kaareutuva kaula. Etujalkojen vuohiset pystyhköt, takajaloissa pukinkavioisuutta, mutten kulmaukset kunnossa. Teknisesti taiva toteutus, jossa uskaliasta sävyjen käyttöä, jolla mustan hevosen väri ja lihakset on saatu hyvin esiin.
- Todella näyttävä ja taidokas toteutus. Saisi olla sopusuhtaisempi kokonaisuus: pää hieman kookas, pitkä avoin runko tekee lyhytkaulaisen ja matalajalkaisen oloiseksi ja takaosa hieman eriparinen etuosan kanssa. Hyväasentoiset jalat ja lavat. Esitetty hienossa kunnossa.

Tanhun Tuhka - #PKK3478 - Elisa
Juokisja
16,5 + 17 + 18,5 = 69,3%
- Rotuleima ja juoksijatyyppi hyvin tunnistettavissa, ilmeeltään aavistuksen pehmeä ori. Pään profiili rodunomainen, tekeytymässä orimainen kaulan ylälinja. Jalat sopusuhtaiset ja melko hyväasentoiset, saisi olla enemmän lihasta ja kuivemmat. Hevonen on käyttötarkoitukseensa sopivan oloinen, mutta vielä hyvin lihakseton kauttaaltaan. Paneutuneemmalla väritystyöllä oltaisiin etenkin yleisvaikutelmalta korkeammilla pisteillä.

Kielokummun Voipallo - #PKK2774 - Sussu
Ratsu
17,5 + 17,5 + 15,5 = 67,3%
- Sukupuolileima on erinomainen, rotuleima hyvä voisi olla vahvempi, paikkapaikoin ponimainen luusto. Lihaksikas, kauniistikaareutuva kaula, harja peittää niskan ja sään harmillisesti. Pää rodunomainen profiililtaan. Runko tasapainoinen, mutta melko pieniluisesti rakentunut. Ej sapelissa, takavuohiset täyttyneet. Siisti toteutus, joka hieman enemmän kaipaa kontrastia. Hevosen väri on erinomaisesti kokonaisuudessan onnistunut.

Yafar el Bintefa - #PKK2893 - VRL-05175
17,5 + 16,5 + 16,5 = 67,3%
- Rodunomaisesti esitetty, orileimaltaan erinomainen arabi jolla skarppi katse. Timmi kaula, niskan lihaksisto vahva. Suuri poski ja pään liittymän läheltä alalinjasta raskas kaula hieman rikkovat keveää, jaloa vaikutelmaa. Jaloissa tavoitettu hyvin rodulle tyypillinen kuivuus, takana riittävä luusto, ej polvet, sääret ja vuohiset hieman turhan heiveröiset tuomarin makuun. Häntä vaikuttaa alkavan vähän jäsentymästi lautasista, mutta ylälinja kaulan ja rungon osalta rodulle tyypillinen.

KTK-III

Glenwood Cobalt - #PKK2493 - Sussu
16 + 16 + 15 =67,3%

Art Of War - #PKK3075 - Jaana A.
16,5 + 17,5 + 16 = 66,7%
- Ruunamainen ja melko pyöreä ja hieman lihakseton olemus oriksi. Pää ja kaula ovat kuivat, runko massiivinen. Hieman avonainen kinnerkulma ja etujalkojen polvet eri tasossa. Ylä-alalinjasuhde on hyvä ja takaosassa voimaa. Kaunis väri, paikkapaikoin saisi olla enemmän kontrastia.

Lucifer Morningstar - #PKK3477 - Pölhö
16 + 16,5 + 17,5 = 66,7%
- Aavistuksen ruunamainen yleisolemus, rotuleima voisi myös olla vahvempi. Erittäin hyvä, kuiva ja lihaksikas runko. Pää suuriluinen ja ahdas niska. Takajaloissa pukinkavioisuutta, edessä melko korrektit asennot, oej hieman sapelissa. Upea väri ja yksityiskohtia mukavasti tuomassa realistisuutta.

Van Kheiron - #PKK3542 - A. Paju & A. Ismailov
17 + 15,5 + 16 = 64,7%
-Pysty lapa, hyvä ja korkea säkä. Maskuliininen. Kaunis kiiltävä karva.
- Voimakkaan oloinen, vähän matalan vaikutelman jättävä hevonen, jolla karvapeite erinomaisessa kunnossa; kauniisti toteutettu, näyttävä mustanruunikko. Hyvä sukupuolileima, rotuleima saisi olla selkeämpi. Käyttötarkoitukseensa nähden raskas tyyppi, saisi olla keveämpi ja korkeammalle liittynyt kaula. Näyttävä, orimainen kaulan ylälinja. Sekä lapa että lautanen hivenen jyrkät. Vahvaluustoiset jalat, joissa kuitenkin tj vuohiset pystyt.

Head Held High - #PKK689 - VRL-05175
15 + 15,5 + 16 = 62%
- Erityisen hienosti onnistunut syvänmusta väri, karvapeite kiiltävässä kunnossa. Kokonaisuutena hieman ruunamainen, rodunomaisia piirteitä kuitenkin paljon. Hienopiirteiset korvat, suorapiirteinen pää, hieman lyhyenpuoleinen kaula joka liittyy alas runkoon. Selvästi erottuva säkä. Vyötäröstä tuhdinpuoleinen mutta vahva nopeutta lupaileva takaosa. Takajalat suora-asentoiset, kintereet kurtistuneet ja vuohiset nesteiset ja epäsäännölliset. Tiivis, sprintterimäinen yksilö.

Tammat 12/20

KTK-I

KTK-II

Felidae - #PKK3203 - Annabelle Paju
19,5 + 19 + 19,5 = 77,3%
- Hyväleimainen, mittasuhteiltaan sopusuhtainen tamma. Melko suorapiirteinen, hivenen lyhyt pää ja valpas ilme, korvat saisivat olla hienopiirteisemmät; tuovat aavistuksen ponimaisuutta yleisilmeeseen. Kaula rotuun sopiva, keveä ja hyvä pituus. Hyvin rakentunut etuosa, riittävä rungon syvyys. Ylälinjassa hieman haparointia, lanne lievästi köyry ja lautanen melko laskeva. Jalat hyväasentoiset ja kaviot hyvät ja tiiviit. Hieman heiveröinen etuopolvi. Sievä toteutus.

Hiccup - PKK545 - aksu
19 + 20,5 + 18 = 76,7%
- Leimoiltaan erinomainen tamma. Runko tasapainoinen, aavistuksen lihakseton takaosa ja lanne voimaton. Etuosassa lihasta ja etuosa hyvinrakentunut. Kuiva kaula, kaunis, ilmeikäs pää. Jalat hyväasentoiset. Vuohiset täyttyneet ja hieman lyhyenoloiset.Selkeä siisti tekniikka, jolla hevoselle saatu kaunis samettimainen olemus.

Helmin Kipinä - #PKK3210 - Elisa
Juokisja
19 + 18,5 + 17,5 = 73,3%
- Erityisen lempeä ja tammamainen katse. Hevonen on tuomarin makuun ennemmin ratsutyyppinen yleisvaikutelmaltaan, eli käyttötarkoitukseensa soveltuva mutta ilmoitettu arvosteltavaksi juoksijasuunnalle. Jalat ovat kauttaaltaan melko hyväasentoiset, aavistuksen lihasköyhät mutta myös suotuisaa kuivuutta saatu värityksellä aikaiseksi. Melko syvärunkoinen, vaikutelmaltaan aavistuksen matala tamma, jonka väritys voisi olla lihaksistoamyötäilevämpää. Tekniikka on kuitenkin eläväinen ja hevosen hopeanruunikko väri kylläinen ja kaunis.

Epione - #PKK1471 - Heidi N
18 + 17,5 + 18 = 72%
- Erinomaiset leimat. Kuiva yleisvaikutelma ja sopivan urheilullinen, kuitenkin ponimainen yleisvaikutelma.Kuiva pää, kauniisti kaareutuva kaula, jossa voisi olla hieman enemmän lihasta. Jalka-asennoissa sanomista: astuu rakaa ristiin, puuttellinen luusto kavioiden kokoon nähden ja varsinkin takana lihasköyhyyttä. Takaosa tamamainen ja voimakkaan oloinen, runko todella sopusuhtainen. Haastava väri, joka on toteutettu sopivalla herkkyydellä, ja erikoisväri hyvin tunnistettavissa.

JB Agartha - #PKK2655 - Anne
19 + 17 +18 = 72%

Sombre Varnish - #PKK 3097 - Pölhö
19 + 17 + 17,5 = 71,3%
- Kaula ja lapa EVA, pl. näyttävä kaareva kaulan ylälinja. Erinomaiset leimat, suvun rotujen vaikutuksia hyvin tunnistettavissa. Hienossa kunnossa oleva karvapeite ja jouhet. Painunut lanne ja edestä hieman puutteellinen rungon syvyys, hyvässä lihaskunnossa esitetty. Valpas ja eloisa ilme, kuivapiirteinen pää. Erityisen kaunis, mieleenjäävällä tavalla toteutettu väri hevosella.

Sign in the Sky - #PKK3290 - Anne
18,5, + 18,5 + 15,5 = 70%
- Siro, sievä kokonaisuus. Hienopiirteiset pienet korvat ja kuiva pää, kaareva tiivis kaula jonka liittymä runkoon voisi olla selkeämpi. Rodulle tyypillinen korkea säkä, lapa pysty, edessä hyvin lihasta. Jalat muutoin hyväasentoiset, mutta tj pystyt vuohiset ja ej saisi olla pidempi kyynärvarsi ja sääret puolestaan lyhyemmät. Hyvät, tiiviin näköiset kaviot. Kaunis täyteläinen peitinkarvan väri.

JB Selene - #PKK2572 - Anne
18 + 17,5 + 16,5 = 69,3%

KTK-III

Tigerlily - #PKK3178 - ellida
16,5 + 16 +17 = 66%
- Leimakas poni, runko pitkähkö, mutta tammalle ok. Siro ja kaunis pää, kaula on sopivasti lihaksikas. Kaula on myös sopusuhtainen ala- ja yläilinjoiltaan, poni on selkeästi ratsastettu oikein. Ilmeikäs ja rodunomainen. Selkeä säkä, kuivat hyvät jalat.

Vermilion - #PKK2014 - Kics
15,5 + 16 + 16 = 63,3%
- Todella kaunis, helmiäisenä hohteleva väri. Tammamainen kokonaisuus, rungostaan tasapainoinen. Etuosassa lihaksisto ikäänkuin valahtanut vähäsen alas. Hevosella suoraprofiilinen, selväpiirteinen pää, joka hieman kookas. Kaula ryhdikäs ja mittasuhteiltaan sopiva, mutta saisi olla lihaksistoltaan kehittyneempi, nyt varsin kuivakka. Etujalat melko hyväasentoiset, takaa seisoo hajallaan ja kinnerkulma kohtalaisen avonainen.

Encore's Lyric - #PKK2947 - Kics
13,5 + 15 + 14 = 56,7%
- Rotuleima hyvä, sukupuolileima voisi olla vahvempi, aavistuksen orimainen. Kuiva, rodunomainen pää. Kaula lihakseton ja voimattoman oloinen, kaula kiinittynyt ryntäisiin ylös. Etuosa ahtautunut, takaosa puolestaan tammamainen ja lavea. Ej suoraluiset, seisoo takaa hajallaan. Persoonalinen ja siisti toteutus, väri onnistunut tasaisen varmasti.

Ei kantakirjattu

Rosegarden’s Tayanita - #PKK3314 - VRL-05175
12,5 + 13 + 11 = 48,7%
- Vielä varsamaisen oloinen tamma, tyypiltään hieman ratsuponin oloinen. Suorapiirteinen pää, joka saisi olla kuivempi. Kaula rasvattomassa kunnossa ja saisi olla aavistuksen pidempi. Runko vielä lihasköyhä, avorunkoinen mutta mittasuhteissa ollaan oikeilla jäljillä. EJ lihaksettomat ja hentoluiset, pystyt vuohiset, tj puolestaan jo vahvemmat. Ryhdikkäästi esiintyvä hevonen, sukupuolileima onnistunut.

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne